Známy filipínsky liečiteľ otvára L. Hodekovi takzvané „tretie oko“

Prsty ako skalpel

Bianka Stuppacherová:

„Filipínske liečiteľstvo je fenomén,“ tvrdí Ladislav Hodek z Levíc, lektor a liečiteľ filipínskou metódou, majster reiki a prezident Asociácie liečiteľov reiki. Prezident Asociácie filipínskych liečiteľov, známy Alex Orbito, postupne zasvätil Hodeka až do štvrtej roviny liečby filipínskou metódou, ktorá predstavuje dematerializáciu a materializáciu hmoty. Inými slovami, ide už o vstup do fyzického tela človeka bez pomoci skalpela a zhmotnenie negatívnej energie do čohosi, čo svedkovia popisujú ako krvavé chuchvalce. Nazýva sa to aj psychická chirurgia.

Naša redakčná kolegyňa má chorú ľavú obličku. Tento jej orgán už prakticky ledva pracuje a tvoria sa v ňom kamene. Lekári ho ponechávajú v jej tele už len z obavy, aby po jeho odstránení nevznikol rovnaký zdravotný problém aj na druhej, zatiaľ zdravej obličke. Po vzájomnom dohovore s ňou aj s pánom Hodekom sa tento liečiteľ na nej rozhodol použiť tretiu rovinu, tzv. nekrvavú cestu psychickej chirurgie. Dôvodov bolo viacero, okrem istého strachu „pacientky“ asi aj nie veľmi vhodne zvolený termín reportáže. Ladislav Hodek v noci predtým pricestoval z Čiech a bol nevyspatý. Tieto úkony si však vyžadujú absolútnu fyzickú a psychickú pohodu.

„Keď som čítal a počul o filipínskych liečiteľoch, priznám sa, bol som skeptický, pochyboval som. Alex Orbito je človek, ktorý má úžasne silné fluidum a dlho som si myslel, že ma manipuluje,“ zdvôveruje sa Ladislav Hodek. Uveril vraj až vo chvíli, keď si počas Orbitovej operácie strčil ruky do vlastného tela.

Röntgen rukami

Ako sme sa dozvedeli, psychická chirurgia má viacero rovín. Od jednotky až po šestku. „Najvyššie dve roviny, to je už psychochirurgia, keď sa liečiteľ vôbec nedotkne fyzického tela, pritom ho otvára. Videl som to na vlastné oči. Videl som dokonca, ako Alex Orbito zröntgenoval pacienta tak, že pred neho položil prázdnu snímku a poza neho pôsobil svojimi rukami. Využívanie schopností na tejto úrovni je možné len v Brazílii a na Filipínach. Hovorí sa aj o Austrálii, ale to neviem potvrdiť. Ide o krajiny, kde sa nachádzajú tektonické zlomy, kde vzniká určitá magnetická sila. Ale ani Filipínčania to nie sú schopní robiť všetci,“ naznačí, že aj medzi nimi je veľa podvodníkov.

Štvrtú rovinu, vniknutie do fyzického tela je vraj možné robiť aj u nás. Liečiteľ sa však musí dobíjať a práve v tom Ladislavovi Hodekovi pomáha kozmická energia reiki. Energia je napokon len jedna, rôzne sú však kanály, ktorými ju možno prijímať.

„Prvá rovina predstavuje samoliečbu, akúsi revitalizáciu. Jestvuje trinásť pozícií, kam si ukladáte ruky a vytrhávate negatívnu energiu zo svojho astrálneho, energetického tela.“ Každý zdravotný problém sa vraj najprv prejaví na našom astrálnom tele, kde ho klasická medicína ešte nevie diagnostikovať. Až neskôr sa prenesie na tzv. hrubohmotné, fyzické telo. Vtedy nastáva reálny zdravotný problém.

Bolí, bolí

„Druhá rovina je špeciálne liečiteľská, človek dokáže čistiť astrálne telo iného, zasahovať doň špeciálnymi technikami. Sú určené presné body liečenia jednotlivých zdravotných problémov,“ hovorí ten, ktorý organizuje kurzy nalaďovania do prvej a druhej roviny. Do tretej roviny zatiaľ naladil len jediného človeka. Tu už ide o psychochirurgiu. „Treba zdôrazniť, že chirurg, ktorý robí psychochirurgiu, v skutočnosti nevyberá z tela žiadne nádory, ale negatívnu energiu,“ zdôrazňuje Ladislav Hodek. V tretej rovine táto negatívna energia ešte nie je zmaterializovaná, chýba teda vizuálny efekt prieniku do tela cez kožu a vyberanie krvavých chuchvalcov, ktoré liečiteľ odhadzuje do pripravenej misky a neskôr spáli. Adept na operáciu by však fyzicky mal všetko pociťovať v rámci tretej roviny tak, akoby na ňom aplikovali štvrtú rovinu.

„Bolí, bolí,“ hovorila naša produkčná, keď jej liečiteľ na pohľad akože rukami vošiel do miesta, kde leží chorá oblička. Vizuálne sa pritom všetko javilo tak, akoby manipuloval len na povrchu jej pokožky. „Teraz cítim, akoby ste niečo krútili a potom, au, vytrhli znútra tela. Veľmi som sa zľakla.“ Manipulácia? Čo si o tom všetkom myslieť?

„Tretia rovina už vyžaduje veľkú zodpovednosť. Otvárame tu astrálne telo a zas ho musíme zatvoriť. Človek cíti, že ste v ňom vnútri, cíti, ako z neho vyberáte negatívne energie a hneď po zásahu obyčajne cíti úľavu.“

Až štvrtú rovinu však môže laik overiť aj zrakom. Šoumeni však vedia divákov podviesť aj v tomto smere. „Pomocou meditácií koncentrujete energiu do vašich chirurgických nástrojov, ktorými sú ruky. Musíte prejsť cez pokožku hrubohmotného tela, pri otváraní počuť typické puknutie,“ vysvetľuje Ladislav Hodek. „Ten vstup je aj boľavý, keď je to už otvorené, tak to nebolí. Ľavá ruka je duchovná, tú nesmiete dať z miesta zákroku preč, pravá je mechanická, s ktorou pracujete. Tento prienik do tela by sme mohli prirovnať ku kameňu hodenému do vody. Nikto však nevie identifikovať, čo je to vlastne zač tá hmota, tá zmaterializovaná negatívna energia.“

Nie som lekár

Má vlastne šancu bežný človek odlíšiť skutočného liečiteľa filipínskou metódou od iluzionistu? „Ak nemá poznatky v oblasti práce s energiami, duchovnej liečby a psychochirurgie, potom nie,“ nepovzbudil nás v tomto smere pán Hodek. Napokon, sám sa nechal na Filipínach pätnásťkrát otvoriť, operoval dokonca tak, že Orbito chytil jeho ruky a on sa stal jeho nástrojom. Veď samému mu, priznáva, trvalo dlho, kým uveril.

„Čo cítim, vo chvíli, keď mám ruky vnútri tela? Teplo. Nákaz a infekcií sa nebojím, pretože tu lieči duch a ten je čistý.“

Tvrdí, že nijaké záruky nedáva. Každý liečiteľ, ktorý povie, že vie vyliečiť rakovinu, je šarlatán. Každá choroba sa dá vyliečiť, no nie každý človek. „Formu alternatívnej medicíny musíme brať ako doplnok medicíny klasickej. Zdôrazňujem, že nie som lekár. Nemám právo diagnostikovať. A životne dôležité lieky ako antibiotiká, inzulín či nitroglycerín nenahradí nič.“

Áno, v tom je naozaj základný rozdiel medzi liečiteľnú a lekármi. Liečitelia záruky nedávajú, lekári za zdravotný stav pacienta v okamihu začiatku liečby preberajú zodpovednosť. Chvályhodné je však to, že pán Hodek svojich klientov nenahovára, aby sa vzdali klasickej formy liečby a užívania liekov. Pre jeho prácu to vraj nie je kontraindikácia. Dôležité sú však niekoľkonásobné návštevy uňho. Len opakovanou liečbou sa vraj dá pomôcť. „Mala som pocit, ako keď mi v Podunajských Biskupiciach zavádzali do obličky sondu,“ tvrdí naša kolegyňa. Niekoľko dní sa naozaj cítila dobre. Potom sa jej však vrátili známe bolesti.

bstuppacherova@moment.sk <mailto:bstuppacherova@moment.sk>

Zdroj:

Moment č. 46/2201, str. 56/57